Els jocs florals de Canprosa

Els jocs florals de Canprosa
Els jocs florals de Canprosa

El TNC amb aquesta comèdia escrita per en Santiago Rusiñol i adaptada, brillantment, pel dramaturg  Jordi Prat i Coll ha iniciat la temporada teatral d’enguany. Escrita a principis del segle XX , Rusñol paròdia l’escàndol que va provocar la suspensió dels Jocs Florals de l’any 1902 per part de l’autoritat militar espanyola. Per tal que la comèdia tingui ritme i sigui més comprensible per l’espectador d’avui en dia, Jordi Prat transforma la paròdia amb un musical basat, principalment,  en el reparatori tradicional català sota la direcció musical de Dani Espasa.
En aquesta obra cal destacar la interpretació d’en Francesc Ferrer en el paper de Tonet, un jove rapsode i  poeta que ven fum amb la seva pretensiosa i mediocre poesia, Anna Moliner com a  Maria, l’enamorada d’en Tonet , que  excel·leix cantant cuplets catalans dels anys 30, les  germanes Kathy i Yolanda Sey que donen vida a les bessones Júlia i Núria, que realitzen una versió magistral de la sardana “És la Moreneta” del mestre Carcellé i la una de les grans dames de l’escena teatral catalana, Àngels Gonyalons com la Sra. Ramona, mare  de les bessones Júlia i Núria.
Tal com diu el director de l’espectacle, en Jordi Prat, per estimar Catalunya la cal riure. Així doncs, si voleu gaudir d’un clàssic català transformat amb musical que faci una lúcida reflexió del moment actual del país a través d’un fet del passat, amb clau d’humor, aquesta és l’obra que no us podeu perdre.